Keramičke fasete

Malo je onih kojima je priroda podarila potpuno zdrave i savršeno oblikovane zube. Svakodnevno gledajući savršen osmeh poznatih osoba iz javnog života, sigurno ste se i Vi mnogo puta zapitali nije li presavršen da bi bio potpuno prirodan. Najčešći odgovor – nije. U čemu je onda tajna? U najpopularnijem rešenju - keramičkim fasetama.

Keramičke fasete ili "veneers" su jedno od najčešće korišćenih rešenja koje savremena estetska stomatologija koristi u postizanju belog i savršeno pravilnog osmeha. Reč je o vrlo tankim i izuzetno otpornim keramičkim” listićima” koji se posebnim postupkom lepe za prednju površinu Vaših prirodnih zuba, uz koje vrlo čvrsto prianjaju, te nema nikakve bojazni od njihovog odlepljivanja ili loma.

Ukoliko su Vaši zubi oštećeni, različite dužine, nisu ujednačene boje ili je razmak između pojedinih zuba prevelik, tada ste Vi idealni kandidat za postavljanje keramičkih faseta. Sam postupak je jednostavan – potrebno je izbrusiti samo 0,5 mm gleđi pre uzimanja otiska po kojem će naš zubni tehničar izraditi keramičke fasetete koje će savršeno prekriti estetske nedostatke Vaših prirodnih zuba. Naravno, iako se radi o jednostavnijem zahvatu, uvek ga treba prepustiti našem dobro edukovanom timu, koji dobro znaju pravila analize osmeha i kliničke protokole u estetskoj stomatologiji.

Keramičke faste izgledaju jako prirodno te ih je nemoguće razlikovati od pravih zuba. Površina im je glatka poput stakla, a tokom vremena ne menjaju boju, zato ne trebate biti zabrinuti oko mogućeg tamnjenja. Izrada faseta je "najnežniji" zahvat za desni te ne izaziva njihovu upalu ili povlačenje. Izrađuju se i postavljaju u kratkom vremenskom period. Obično su dovoljne samo dve posete za promenu nabolje, koje će svima biti jasno uočljive.

Primus - dental centar posluje prema osnovnom postulatu koje zdravlje svakog pacijenta stavlja na prvo mesto, a estetska stomatologija može samo da dodatno potpomogne Vašem duhovnom zdravlju i osećaju potpune ispunjenosti. Put do savršenog osmeha nikad nije bio jednostavniji, kraći i pouzdaniji.

Zato – neka vaš osmeh bude Vaš zaštitni znak

Ovo smo mi

Ovo smo mi

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Kako ukloniti bele mrlje sa zuba

Kako ukloniti bele mrlje sa zuba

Požuteli zubi - najefikasniji metod izbeljivanja

Požuteli zubi - najefikasniji metod izbeljivanja

Pogledaj ostale