Mosolyt varázsolunk

Az, hogy kinek mi a szép, milyen az esztétikus mosoly, valójában teljesen szubjektív. Ennek ellenére léteznek olyan matematikai és mértani mércék is, amelyek elemzik a fogak és ajkak arányát, amelyek együttesen harmonikus mosolyt és arcegységet képeznek. A Primus fogászati központ összes fogszakorvosa, valamint az együttműködő fogtechnikusok is jól ismerik és munkájukban alkalmazzák ezeket az esztétikai aranyszabályokat, mivel csak így lehet a pácienseknek esztétikus, de ugyanakkor egyediségüket tükröző mosolyt biztosítani.

Fogorvosaink és fogtechnikusaink szorosan együttműködnek, hogy együttesen tökéletes fogakat és sugárzó mosolyt biztosítsanak a pácienseknek.

Porcelán héjak - veneerek

Szép fogakra vágyik? Porcelán héjakkal ragyogó, természetes hatást keltő esztétikus fogakat varázsolunk. Anyagukban ezek a porcelán héjak semmiben sem különböznek a természetes fog kinézetétől és nem is vastagítják meg a fogat. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb fogászati kezelésünk, mivel alig kell 0,5mm fogzománcot lecsiszolni ahhoz, hogy csodálatos fogakat kapjunk. A héjak előnye, hogy a fogak színén túl a kezelt fogak alakját, illetve a teljes fogsor formáját is alakítani tudjuk és ezzel kitűnő eredményeket érünk el. Mindig szem előtt tartjuk, hogy pácienseinknek fontos tényező az, hogy fogsoruk természetes kinézetű legyen, erre viszont épp a porcelán héjak a legalkalmasabbak. Így, ha kisebb formai hibákat szeretne eltüntetni, bízza nyugodtan ránk, mi pedig megbízunk a porcelán héjakban.

Legyen az Ön mosolya a mi dolgunk.

Kompozit héjak

Kompozit héjak valójában a porcelán héjak egyszerűbb, olcsóbb változata, amivel a kisebb esztétikai hibákat eltűntetjük a frontfogsorban. Hasonló az alkalmazási területük, mint a porcelán héjaknak, de általában a gyógyászati folyamatban használjuk, mint ideiglenes megoldásként, mielőtt véglegesítjük a fogsor kinézetét a fent említett porcelán héjakkal. A kompozit héjaknál hatalmas előnyt jelent, hogy egyetlen fogászati kezelés során elkészülnek, könnyen javíthatóak és kedvező az áruk. Hátrányuk ellenben az, hogy bár szép az esztétikai eredmény a kezelés végén, ám hosszútávon nem jelentenek megoldást, mivel könnyen elszíneződnek különböző ételektől, így gyakran kell őket újra polírozni, csiszolni.

Esztétikus fogtömések

Ugyan mindenki jól ismeri az amalgám töméseket, de esztétikai szempontból sokkal szebb eredményt érünk el a kompozit tömésekkel. A Primus fogászati központban kizárólag minőségi anyagokkal dolgozunk, amelyek megőrzik a fogak természetes kinézetét. Az amalgám tömésekkel ellentétben, ahol az egészséges fogrészből is le kell csiszolni ahhoz, hogy a tömés megmaradjon, ezeknél az esztétikus fogtöméseknél csupán a fogszúvas részt szükséges eltávolítani. Ezekkel a tömésekkel kisebb foghelyreállításokat tudunk végezni, amikor nincs szükség nagy méretű foganyag pótlására, vagyis helyben, egy kezelés alatt megejtjük a beavatkozást.

Ínymosoly, avagy Gummy smile

Pácienseink körében gyakran előforduló jelenség az ínymosoly. Az érintettek nem tudnak gondtalanul, szabadon mosolyogni, illetve csak úgy, hogy kezüket szájuk elé tartva mosolyognak, ez pedig a kényelmetlen helyzetektől akár az önbizalomhiányig is vezethet.

Amennyiben az ínymosoly jelentős, a fogak pedig aprók és/vagy diasthemák (fogközi rések) is jelen vannak, akkor úgynevezett körülmetszést végzünk, azaz eltávolítjuk a felesleges fogínyt. Egy 10 perces kezelés leforgása alatt elvégezzük a beavatkozást majd felragasztjuk a kiválasztott kompozit héjakat, ezáltal a fogak hosszát, elhelyezkedését, formáját és színét is igény szerint alakíthatjuk. Így az íny már a héjakhoz alakul és az eredményül egy új, őszinte, széles és főként esztétikus mosolyt kapunk.

Fogfehérítés

A fehér fogak mindig is az egészség és a szépség jele voltak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy fiatal korunktól arra tanítanak, mennyire fontos a szájhigiénia. Bár a fogak egészsége nagyon fontos, a színüket mégis részben a genetika, részben pedig a páciens kora is befolyásolja. Emellett az életstílusunk is kihatással van a fogak színére és állapotára. Számos kutatás bizonyította, hogy amennyiben gyakran fogyasztunk feketekávét, ételfestékkel színezett szörpöket vagy vörösbort, illetve ha dohányzunk, mindezek nagymértékben befolyásolják a fogak elszíneződését. Ezért, hogy visszaszerezzük az eredeti fogszínünket, sokan végül a fogfehérítés mellett döntenek.